fbpx
Jak używać stempli do ciastek?

Jak używać stempli do ciastek?

W dzisiejszym materiale skupię się na używaniu stempli od Ciastkowych Dekoracji. Możecie dokładnie zobaczyć, jak ich używać, aby w prosty sposób przygotować ciastka do zdobień ze wzorem wypieczonym w piernikowym cieście. Stempelki...
Zimowe motywy: Bałwanki na piernikach

Zimowe motywy: Bałwanki na piernikach

Kiedy za oknem jest biało, uwielbiam siedzieć w ciepłej pracowni i tworzyć zimowe wzory. Jednym z tych, które naprawdę świetnie się maluje i do którego chętnie wracam jest wzór bałwanka. Wzór, który chcę Wam przedstawić wymaga...
Idealnie wylany lukier

Idealnie wylany lukier

Gładka, błyszcząca powierzchnia, równiutka i bez pęcherzy powietrza. Każda lukrująca o tym marzy.Właśnie dziś czeka mnie wylewanie lukru na pierniki, jest deszczowa, brzydka pogoda i zastanawiam się, co z tego będzie. Czy uzyskam...
Lukier królewski – co to jest?

Lukier królewski – co to jest?

Wielu z Was pyta mnie często, co to jest lukier królewski? Czy to cukier z sokiem z cytryny, czy z wodą? Czy to jakaś gotowa mieszanka? Jak to wygląda i do czego służy? Zacznę od tego, kiedy moja...
Lukier i pęcherzyki powietrza

Lukier i pęcherzyki powietrza

Najczęstszym problemem, z którym spotykają się nie tylko początkujące lukromaniaczki, ale także osoby lukrujące latami, to pęcherzyki powietrza pojawiające się na gładkiej powierzchni. Powodem powstawania pęcherzyków powietrza...