fbpx

PONIEDZIAŁEK, 28.12 | GODZINA 20:00 

BEZPŁATNE SZKOLENIE

Jak piec, suszyć i przechowywać ciastka do dekoracji?

♦ Jak piec równe ciastka?

♦ Jak je suszyć i po co to robić?

♦ Jak przechowywać swoje dzieła?

data-account="2108666:k6o0f0y5v2" data-form="3217189:v5k0o8">

Na początku piernikowej drogi, możemy napotkać mnóstwo problemów, które wynikają po prostu z niewiedzy i braku praktyki. Jedną z podstawowych umiejętności jest dobre przygotowanie ciastek do dekoracji.

Nawet najlepsze umiejętności dekoratorskie zdadzą się na nic jeśli… nie będziemy miały porządnych ciastek do urzeczywistniania naszych wizji.

Właśnie dlatego, że nie da się dekorować w powietrzu, organizuję bezpłatne szkolenie. Aby się na nie zapisać, wypełnij formularz.

Wyjaśnię:

Czego warto unikać i jak postępować z ciastem?

Co zrobić, aby nasze ciasteczka były zawsze płaskie do dekoracji?

Jakich zasad należy się trzymać pomiędzy etapem pieczenia a lukrowaniem?

Jak suszyć ciasteczka, aby lukier nie popękał i ciasteczka się nie wygięły?

Jak przechowywać udekorowane pierniki, aby zachowały świeżość, zapach, kształt i jak najdłużej cieszyły oko?

Odpowiedzi na te pytania udzielę już 28 grudnia o godz. 20:00, na szkoleniu online, które poprowadzę na żywo.

Udział jest bezpłatny, wystarczy wypełnić formularz.

Zobacz, jakie punkty omówię:

Pieczenie pierników i ciastek

  • wyrabianie i wałkowanie ciasta
  • na czym wypiekać, żeby ciasto było równe
  • jak długo piec ciastka i pierniki
  • jak sprawdzić, czy ciasto jest upieczone

Suszenie 

  • jaki ma cel, co powoduje, co nam daje
  • suszenie pierników bez dekoracji
  • jak suszyć lukrowane pierniki

Przechowywanie naszych dzieł

  • co nam to daje, do czego jest potrzebne
  • przechowywanie pierników bez dekoracji
  • przechowywanie pierników udekorowanych

Poznaj mnie

Nazywam się Beata Młynarczak. Słodkie dekoracje są moją ogromną pasją, a zarazem sposobem na życie. Bardzo często słyszę, że obdarowani moimi pierniczkami, czy tortami nie chcą ich jeść, ponieważ są takie piękne. I mimo lat, wciąż tak bardzo mnie to cieszy, jak w momencie, gdy usłyszałam taki komplement po raz pierwszy.

Jak do tego doszło? Kreatywność towarzyszyła mi całe życie. Od dzieciństwa lubiłam różne techniki rękodzielnicze. Próbowałam różnych dróg, jednak w momencie, gdy zajęłam się pieczeniem i ozdabianiem tortów… po prostu przepadłam.

Moja pasja rozwijała się razem ze mną. Początkowo, jak większość z nas, po prostu korzystałam z własnych pomysłów, porad i uczyłam się metodą prób i błędów. Sprawiało mi to tyle radości, że dążyłam do mistrzostwa. I wtedy nastąpił ten dzień…

Spontanicznie kupiłam bilet na szkolenie z lukru królewskiego. Nie mając totalnego pojęcia, czym on w ogóle jest i że jego ujarzmienie stanie się moją życiową misją. Tak jednak się stało. Po powrocie ze szkolenia wiedziałam, że po prostu rozgryzę jego tajemnice. Ćwiczyłam, próbowałam, mieszałam techniki. Wiedzę wyniesioną ze szkolenia zderzyłam ze swoją praktyką. Okazało się, że techniki ozdabiania tortów można z powodzeniem używać przy dekoracji pierników.

Szło mi świetnie. Moje słodycze były rozchwytywane przez znajomych, którzy przyprowadzali kolejnych i tak właśnie zamieniłam swoją pasję w pracę. Założyłam firmę. W momencie, gdy zaczęłam się rozwijać – puściłam wodze fantazji. Mieszałam techniki, tworzyłam własne i uzyskiwałam coraz lepsze efekty.

W 2019 roku koleżanka namówiła mnie, abym nauczyła ją lukrowania. W tym momencie poczułam, że jestem we właściwym miejscu i czasie. Mam już taką ilość wiedzy, a wrodzona komunikatywność i cierpliwość powodują, że doskonale uczę jak robić to, co sama potrafię najlepiej.

W mojej pracowni w tym momencie ruszyły szkolenia indywidualne i grupowe. Kreatywne, otwarte, zawsze z pogaduszkami (sama jestem żoną i mamą). Do dziś je robię, jednak postanowiłam iść krok dalej i nie ograniczać się jedynie do swojej okolicy. Tak właśnie powstał mój pierwszy kurs online. Witaj w moim słodkim świecie i czerp z niego wiedzę i inspiracje.