Zobaczcie, jakie rewelacyjne, wielkanocne ciastka na zaskakującym, czarnym tle. Tym razem postawiłam na szybkie dekorowanie z szablonami od sklepu internetowego Kokino. Cała “operacja” zajęła mi zaledwie chwilę, a efekty są naprawdę...
Gdy kończy się Karnawał, choć w tym roku tak naprawdę go nie było, w mojej pracowni na dobre gości Wielkanoc. W tym roku także rozpoczęło się już lukrowanie jajek, dlatego możecie liczyć na inspiracje ode mnie. Tym razem...
Zobaczcie, jak pięknie i szybko można zrobić bardzo efektowny pierniczek-obrazek z dekoracyjną ramką. Potrzebne nam będą barwniki pudrowe i silikonowe foremki. Ja użyłam tych od Marii Grunt. Do zrobienia wnętrza obrazka będzie potrzebna także masa...
Walentynki kojarzą nam się niezmiennie z czerwonymi dekoracjami. Przyznam szczerze, że tym razem miałam ochotę wyróżnić się, więc stworzyłam ciasteczka na Święto Zakochanych w biało-złotej odsłonie. Piękne złote odcienie uzyskałam dzięki...
W dzisiejszym materiale skupię się na używaniu stempli od Ciastkowych Dekoracji. Możecie dokładnie zobaczyć, jak ich używać, aby w prosty sposób przygotować ciastka do zdobień ze wzorem wypieczonym w piernikowym cieście. Stempelki...
Przepisów na ciasto na pierniki znajdziecie całe mnóstwo. Znalezienie „tego jedynego” przepisu zajęło mi całe lata. Chciałabym się podzielić z Wami zarówno przepisem, jak i informacjami, dlaczego właśnie to ciasto uznałam...
Kiedy za oknem jest biało, uwielbiam siedzieć w ciepłej pracowni i tworzyć zimowe wzory. Jednym z tych, które naprawdę świetnie się maluje i do którego chętnie wracam jest wzór bałwanka. Wzór, który chcę Wam przedstawić wymaga...
Clear brush to metoda zdobienia pierników polegająca na zdejmowaniu z wylukrowanego i pomalowanego przy pomocy aerografu ciastka nadmiaru barwnika. Jest to idealny sposób do tworzenia motywów kwiatowych, takich jak np. róże....
Gładka, błyszcząca powierzchnia, równiutka i bez pęcherzy powietrza. Każda lukrująca o tym marzy.Właśnie dziś czeka mnie wylewanie lukru na pierniki, jest deszczowa, brzydka pogoda i zastanawiam się, co z tego będzie. Czy uzyskam...
Wielu z Was pyta mnie często, co to jest lukier królewski? Czy to cukier z sokiem z cytryny, czy z wodą? Czy to jakaś gotowa mieszanka? Jak to wygląda i do czego służy? Zacznę od tego, kiedy moja...
Strona używa plików cookies, dalsze korzystanie ze strony oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystywanie. Więcej informacji w Polityce Prywatności. OK
Polityka Prywatności & Cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.