Wylewanie gładkiej powierzchni to jedna z pierwszych umiejętności, którą powinna opanować początkująca lukromaniaczka. Zobacz, na czym dokładnie ona polega i jak ją ćwiczyć, aby opanować do perfekcji.
Tak jak zaznaczam w materiale wideo, niezwykle ważne jest ciastko, które będzie płaskie (polecam w tym względzie mój przepis na pierniki oraz wypiekanie na macie perforowanej) oraz pozbycie się pęcherzyków powietrza lukru (te informacje znajdziesz z kolei TUTAJ). A w materiale wideo powolutku i cierpliwie tłumaczę i pokazuję, jak wylukrować gładki piernik:
Jeśli nie chcę spędzić bezsensownie zmarnowanych godzin na eksperymentowaniu w kuchni słucham Beatki. Ona zawsze ma dla nas złote rady i służy swoją pomocą. Jesteś super, Dziękuję.
Z pewnością skorzystam z rady mistrzyni
czym rozcieńcza się lukier? Wodą czy białkiem?
Jeżeli używasz białka do rozrabiania cukru to rozcienczasz białkiem a jeżeli używasz wody do rozcieńczania albuminy to wodą