fbpx

POBIERZ BEZPŁATNIE

Jak przygotować idealne ciasto na pierniczki

Ile razy próbowałaś znaleźć odpowiednie ciasto na pierniczki, takie które miękko się wyrabia, jest elastyczne, ładnie się wałkuje?

Wypełnij formularz a otrzymasz ode mnie sprawdzony przepis.

Po upieczeniu pierniczki są równe i trzymają kształt.
Ciasto możesz spokojnie zawinąć w folię spożywczą i przechowywać dłuższy czas w lodówce w oczekiwaniu na kolejne pieczenie.

Ile razy po dużych zamówieniach firmowych na pierniczki, twój kręgosłup i ręce odmawiały posłuszeństwa, bo ciasto piernikowe było twarde i suche, musiałaś się namęczyć przy wyrabianiu.

A czy nie chciałabyś aby po upieczeniu dużej ilości pierników, wszystkie były równe i nadawały się do dekoracji, a nie tylko część z nich?

I najważniejsza rzecz, aby pierniczki były na tyle twarde, żeby można było je dekorować, i jednocześnie szybko miękły aby można było je jeść.

Dla mnie to były ogromne problemy na początku mojej drogi, bardzo szybko chciałam znaleźć na nie rozwiązanie.

Nie było łatwo, uwierzcie.

Masa ciasta lądowała w koszu, mnóstwo pierników przerabiałam na inne potrzeby, bo nie miał kto ich zjadać a nie były idealne do dekoracji.

Udało mi się opracować ten idealny przepis, którym chciałabym się z Wami podzielić. 

 Teraz czas wypiekania to sama przyjemność. Szybko, sprawnie, i z zadowalającym efektem.

Ciasto jest mięciutkie przy wyrabianiu, ręce nie męczą się przy wałkowaniu. Kształty są idealne, pierniczki równe. Doskonale się przechowują i cudownie smakują. Są doskonałe do dekoracji. 

Możesz szukać swojego idealnego przepisu i na pewno go znajdziesz, ale ja wiem ile czasu Ci to zajmie, ile zmarnujesz produktów, ile niepotrzebnie zmarnujesz na to energii.

Po co się męczyć, masz gotowy produkt, sprawdzony przeze mnie i gwarantuje Ci jego jakość.

Aby pobrać przepis wypełnij formularz, który znajduje się na górze strony.