fbpx

Bezpłatny webinar, 20.06, poniedziałek, 20.00

Zrób to sama: idealny lukier królewski!

Słyszałaś, że zrobienie lukru królewskiego nie jest łatwe i masz obawy przed pierwszą próbą? A może masz za sobą nieudane podejście? Poznaj sprawdzone triki i zrób swój idealny materiał do dekorowania!

Chciałabyś dekorować pierniki i potrzebujesz solidnych podstaw na temat lukru? Poznaj lukier królewski od podszewki!

data-account="2108666:k6o0f0y5v2" data-form="5698114:l6u5n9">

Lukier królewski, choć można z niego stworzyć artystyczne cuda, jest substancją bardzo “techniczną”.

To oznacza, że tylko doskonałe zrozumienie podstaw jego tworzenia, pozwala później bez stresu oddać się dekoratorskiemu szaleństwu.

Przyjdź na webinar i poznaj niuanse, dzięki którym lukier Cię po prostu nie zaskoczy.

Na webinarze dowiesz się:

Jak się przygotować do zrobienia lukru?

Jak zrobić lukier królewski?

Co to jest lukier bazowy?

Jak prawidłowo rozrabiać i przechowywać lukier?

Jak suszyć lukier?

Te podstawy pozwolą Ci na spokojną głowę, że w twoim lukrze nie pojawią się niechciane niespodzianki, takie jak grudki, pęcherze, pęknięcia i plamy po wyschnięciu. Będziesz miała dobrą podstawę do ćwiczeń, aby nauczyć się pięknego dekorowania ciastek i pierników.

Ten webinar jest dla Ciebie, jeśli:

  • chciałabyś zacząć przygodę z lukrowaniem i nie chcesz się zrazić z powodu braku technicznych podstaw,
  • masz za sobą próby z lukrem królewskim i chciałabyś dowiedzieć się więcej,
  • nigdy nie wiesz, czy lukier Ci wyjdzie i od czego tak naprawdę zależy powodzenie całej tej “operacji”,
  • masz ochotę spotkać się na żywo ze mną i innymi lukromaniaczkami,
  • masz wyzwania w związku z przygotowywaniem lukru królewskiego – na koniec szkolenia odbędzie się sesja pytań i odpowiedzi, podczas której rozwieję Twoje wątpliwości.

Poznaj mnie

Nazywam się Beata Młynarczak. Słodkie dekoracje są moją ogromną pasją, a zarazem sposobem na życie. Bardzo często słyszę, że obdarowani moimi pierniczkami, czy tortami nie chcą ich jeść, ponieważ są takie piękne. I mimo lat, wciąż tak bardzo mnie to cieszy, jak w momencie, gdy usłyszałam taki komplement po raz pierwszy.

Jak do tego doszło? Kreatywność towarzyszyła mi całe życie. Od dzieciństwa lubiłam różne techniki rękodzielnicze. Próbowałam różnych dróg, jednak w momencie, gdy zajęłam się pieczeniem i ozdabianiem tortów… po prostu przepadłam.

Moja pasja rozwijała się razem ze mną. Początkowo, jak większość z nas, po prostu korzystałam z własnych pomysłów, porad i uczyłam się metodą prób i błędów. Sprawiało mi to tyle radości, że dążyłam do mistrzostwa. I wtedy nastąpił ten dzień…

Spontanicznie kupiłam bilet na szkolenie z lukru królewskiego. Nie mając totalnego pojęcia, czym on w ogóle jest i że jego ujarzmienie stanie się moją życiową misją.

Tak jednak się stało. Po powrocie ze szkolenia wiedziałam, że po prostu rozgryzę jego tajemnice. Ćwiczyłam, próbowałam, mieszałam techniki. Wiedzę wyniesioną ze szkolenia zderzyłam ze swoją praktyką. Okazało się, że techniki ozdabiania tortów można z powodzeniem używać przy dekoracji pierników.

Szło mi świetnie. Moje słodycze były rozchwytywane przez znajomych, którzy przyprowadzali kolejnych i tak właśnie zamieniłam swoją pasję w pracę. Założyłam firmę.

W momencie, gdy zaczęłam się rozwijać – puściłam wodze fantazji. Mieszałam techniki, tworzyłam własne i uzyskiwałam coraz lepsze efekty.

W 2019 roku koleżanka namówiła mnie, abym nauczyła ją lukrowania. W tym momencie poczułam, że jestem we właściwym miejscu i czasie. Mam już taką ilość wiedzy, a wrodzona komunikatywność i cierpliwość powodują, że doskonale uczę jak robić to, co sama potrafię najlepiej.

W mojej pracowni w tym momencie ruszyły szkolenia indywidualne i grupowe. Kreatywne, otwarte, zawsze z pogaduszkami (sama jestem żoną i mamą). Do dziś je robię, jednak postanowiłam iść krok dalej i nie ograniczać się jedynie do swojej okolicy.

Tak właśnie powstał mój pierwszy kurs online. Witaj w moim słodkim świecie i czerp z niego wiedzę i inspiracje.