fbpx

Bezpłatne wyzwanie | 16-18 maja 2022

Lukrowana frezja na Dzień Mamy

Chcesz obdarować mamę wyjątkowym prezentem? A może chcesz umożliwić to najmłodszym i przygotować piękne pierniki dla ich mam?

Dzień Matki to pretekst, abyśmy mogły wspólnie, podczas bezpłatnego wyzwania, poćwiczyć wylewanie gładkich powierzchni i lukrowanie wypukłości. Jeśli jeszcze nigdy nie lukrowałaś – także dasz sobie radę!

Podczas tych trzech dni nauczysz się:

  • jakiego ciasta najlepiej używać
  • przygotowania różnych gęstości lukru do pierniczka z frezją
  • barwienia lukru
  • określania, jaką gęstość do czego używać przy frezji
  • kolejności lukrowania przy frezji
  • metod suszenia lukru

Wyzwanie to okazja do wspólnego lukrowania, zdobywania nowych umiejętności, zadawania pytań i zrobienia niebanalnego prezentu z okazji Dnia Mamy.

    data-account="2108666:k6o0f0y5v2" data-form="5663317:a5z6e9">

    Co będziemy robić podczas wyzwania?

    Dzień 1 - 16.05 (pon), 20.00

    Ciastko i tło

    • rodzaj ciasta
    • przygotowanie lukru konturowego
    • przygotowanie lukru do wylewania
    • lukrowanie konturu
    • lukrowanie powierzchni tła
    • przygotowanie grafiki
    • przenoszenie grafiki na ciastko

    Dzień 2 - 17.05 (wt), 20.00

    Łodyga i liście

    • sprawdzenie grafiki 
    • kolejność lukrowania 
    • barwienie lukru 
    • przygotowanie gęstości do łodygi i pąków 
    • przygotowanie gęstości do liści 
    • lukrowanie łodygi 
    • lukrowanie liści 
    • lukrowanie pąków

    Dzień 3 - 18.05 (śr), 20.00

    Kwiaty frezji 

    • kolejność lukrowania 
    • przygotowanie  kolorów 
    • przygotowanie gęstości lukru
    • lukrowanie poszczególnych płatków 
    • wykończenie 

    Będziemy spotykać się przez 3 dni w grupie podobnych sobie, lukrujących maniaków. Szykuje się wspaniała atmosfera, jak podczas każdego z wyzwań, które organizowałam.

    Wyzwanie jest bezpłatne dla zapisanych osób, dlatego nie zwlekaj, wypełnij formularz i otrzymaj instrukcje i materiały.

    Czego potrzebujesz, aby wziąć udział w wyzwaniu? 

    • ciastko lub pierniczek wysokości 14-15 cm i szerokości minimum 7 cm 
    • lukier królewski – przepis otrzymasz w mailu przed wyzwaniem 
    • grafikę frezji, którą również otrzymasz w mailu razem z przepisem 
    • woreczki do lukru 
    • szpikulec 
    • barwniki żelowe – czarny, zielony, żółty, czerwony 
    • barwniki pudrowe – żółty, czerwony 

    Poznaj mnie

    Nazywam się Beata Młynarczak. Słodkie dekoracje są moją ogromną pasją, a zarazem sposobem na życie. Bardzo często słyszę, że obdarowani moimi pierniczkami, czy tortami nie chcą ich jeść, ponieważ są takie piękne. I mimo lat, wciąż tak bardzo mnie to cieszy, jak w momencie, gdy usłyszałam taki komplement po raz pierwszy.

    Jak do tego doszło? Kreatywność towarzyszyła mi całe życie. Od dzieciństwa lubiłam różne techniki rękodzielnicze. Próbowałam różnych dróg, jednak w momencie, gdy zajęłam się pieczeniem i ozdabianiem tortów… po prostu przepadłam.

    Moja pasja rozwijała się razem ze mną. Początkowo, jak większość z nas, po prostu korzystałam z własnych pomysłów, porad i uczyłam się metodą prób i błędów. Sprawiało mi to tyle radości, że dążyłam do mistrzostwa. I wtedy nastąpił ten dzień…

    Spontanicznie kupiłam bilet na szkolenie z lukru królewskiego. Nie mając totalnego pojęcia, czym on w ogóle jest i że jego ujarzmienie stanie się moją życiową misją.

    Tak jednak się stało. Po powrocie ze szkolenia wiedziałam, że po prostu rozgryzę jego tajemnice. Ćwiczyłam, próbowałam, mieszałam techniki. Wiedzę wyniesioną ze szkolenia zderzyłam ze swoją praktyką. Okazało się, że techniki ozdabiania tortów można z powodzeniem używać przy dekoracji pierników.

    Szło mi świetnie. Moje słodycze były rozchwytywane przez znajomych, którzy przyprowadzali kolejnych i tak właśnie zamieniłam swoją pasję w pracę. Założyłam firmę.

    Brzmi ciekawie?
    Nie pozostaje Ci nic innego, jak zapisać się na wyzwanie. Będziemy spotykać się codziennie
    o 20:00 w grupie na Facebooku.

    Wszelkie szczegóły otrzymasz na podany adres e-mail.