Czy zdarza się, że Twoje ciasto piernikowe po przygotowaniu jest twarde, suche i kruszy się, a po upieczeniu pierniki są nierówne i pomarszczone? Zobacz, jakie mogą być tego przyczyny i jak im zaradzić.
Znalezienie odpowiedniego przepisu na ciasto piernikowe jest bardzo ważnym elementem, jeśli chcemy tworzyć cudeńka z lukru królewskiego. Sama przeszłam długą drogę, zanim znalazłam swoje idealne ciasto. Czasami śmieję się wręcz, że mam doktorat z pieczenia pierników. Dziś chciałabym podzielić się z Tobą wszelkimi obserwacjami, które poczyniłam latami w tym temacie. Zapraszam Cię serdecznie do obejrzenia materiału wideo:
Dziękuję bardzo za cenne uwagi ,jestem na grupie b.krutko piekłam pierniczki z Twojego przepisu wyszły super.Natomiadt mam problemy z wylewaniem lukru. Myślę że z czasem i pomocą koleżanek dojdę do wprawy.Pozdrawiam cieplutko.
Zosiu, cieszę się że jesteś i że rady pomogły a dziś ukazał się film jak wylewać gładką powerzchnię więc zapraszam do oglądania. Pozdrawiam
Witam upiekłam pierniczki i są super mam jednak problem z gęstością lukru . O ile ten do konturowania wychodzi ok tak ten do wylewania za rzadki 🙁 jakie są idealne proporcje rozrzedzania lukru bazowego?
Dziękuję Beatko za podpowiedzi. Szczerze? Jestem z ,, Tobą ” tzn na Twojej grupie już jakiś czas i cały czas chłonę Twoją wiedzę i cenne uwagi. Już wiem gdzie popełniałam błędy.Jesteś niesamowita dziękuję