Problemy z ciastem piernikowym pojawiają się u początkujących lukromaniaków na praktycznie każdym etapie. Jednym z częstych wyzwań jest przenoszenie dużych elementów z piernika na blachę, ponieważ to w tym momencie ciasto lubi stracić kształt, a później ciężko to odwrócić.
Jeśli przydarzyła Ci się sytuacja, w której idealnie wycięte z piernika koło zamieniło się przy przenoszeniu na blachę w elipsę, nie jesteś sama. Podczas pracy z kursantami praktycznie za każdym razem ten temat musimy „rozwałkować”. Nagrałam film, w którym dokładnie pokazuję i tłumaczę, jak przenosić pierniki, aby nie traciły kształtu i swoich właściwości:
O najprostszych sposobach zawsze się zapomina 🤣 Dziękuję Beatko❤️
Beatko jesteś niesamowita, dziękuję za rady, na pewno je wykorzystam
Takie proste 🤪Ale sama bym na to nie wpadła😉