Wylewanie gładkiej powierzchni to jedna z pierwszych umiejętności, którą powinna opanować początkująca lukromaniaczka. Zobacz, na czym dokładnie ona polega i jak ją ćwiczyć, aby opanować do perfekcji.
Tak jak zaznaczam w materiale wideo, niezwykle ważne jest ciastko, które będzie płaskie (polecam w tym względzie mój przepis na pierniki oraz wypiekanie na macie perforowanej) oraz pozbycie się pęcherzyków powietrza lukru (te informacje znajdziesz z kolei TUTAJ). A w materiale wideo powolutku i cierpliwie tłumaczę i pokazuję, jak wylukrować gładki piernik:
Jeśli nie chcę spędzić bezsensownie zmarnowanych godzin na eksperymentowaniu w kuchni słucham Beatki. Ona zawsze ma dla nas złote rady i służy swoją pomocą. Jesteś super, Dziękuję.
Z pewnością skorzystam z rady mistrzyni
czym rozcieńcza się lukier? Wodą czy białkiem?
Jeżeli używasz białka do rozrabiania cukru to rozcienczasz białkiem a jeżeli używasz wody do rozcieńczania albuminy to wodą
Wodą
Pani porady są bezcenne, jestem na początku drogi lukrowania nie wiem czy będę to robić na większą skalę, ale dla siebie na pewno , uwielbiam prace ręczne są dla mnie relaksujące , dziękuję